Keskusimujärjestelmät


Strong keskusimureita toimitetaan sekä keskusimuriyksikköinä tai kokonaisvaltaisina keskussiivousjärjestelminä asiakkaan tarpeiden mukaan. Keskusimuri sisältää esierottimen, pääsuodattimen, imumoottorin, mikrokäynnistimet ja mahdollisesti siivoussarjat. Keskusimurijärjestelmä on yleensä laajempi  ja sisältää runkolinjan, haarakappaleet, imurasiat ja siivoussarjat käyttötarpeen mukaan.

Keskusimureita ja -siivousjärjestelmiä voidaan käyttää työmailla rakennussiivoukseen, kohdepoistolaitteena hiomakoneisiin sekä pienenä alipaineistajana. Strong keskusimuriyksiköt soveltuvat myös teollisuuden tarpeisiin.

Järjestelmän kokoaminen on melko nopeaa. Imuyksikkö ja esierotin sijoitetaan alimpaan kerrokseen. Nousu ja vaakaputkena käytetään yleisesti 76 mm halkaisijaltaan olevaa teräsputkea tai soveltuvaa maadoitettua letkua, joka voidaan kohteesta riippuen sijoittaa esimerkiksi rappukäytävään, rakennushissin runkoon tai rakennuksen ulkoseinään. Nousuputkistoon liitetään jokaisella kerrostasanteella mikrokäynnistimellä varustettu imurasia. Kun kerroksessa avaa imurasian kannen, niin imuri lähtee automaattisesti käyntiin. Imurasiaan liitetään letku jonka pituus voi olla jopa 30 metriä.

Järjestelmän etuna on sekä siivouksen nopeutuminen, että keventyminen huomattavasti, koska suuria imuriyksikköjä ei tarvitse kuljettaa kerroksesta toiseen, tyhjentämisestä puhumattakaan.

Strong keskussiivousjärjestelmä on työmaita palveleva yhtenäinen järjestelmä. Järjestelmä on kehitetty nopeuttamaan ja tehostamaan, uudisrakennus- ja saneeraustyömaiden pölynhallintaa.

Keskusimuriyksikkö koostuu kolmesta erillisestä yksiköstä:

  • Moottoriyksikkö sisältää 11 kW /400V imumoottorin sekä ohjauskeskuksen. Moottori on varustettu äänenvaimentimella. Ohjauskeskus mahdollistaa automaattikäynnistyksen sekä suodattimen automaattisen ravistuksen. Moottorin tuottama ilmamäärä 1100 m3/h.
  • Suodatinyksikkö sisältää 7 kpl. sukkasuodattimia sekä 3 kpl. HEPA H13-suodattimia. Jätteen tyhjennys tapahtuu Longopack muovisukkaan. Mekaaninen sekä automaattinen suodattimen puhdistus.
  • Esierotin syklooni joka on mitoitettu järjestelmään sopivaksi. Erotustusaste yli 95%. Tyhjennys longopack muovisukkaan.