Strong Lite 1400 Alipaineistaja


Strong Lite yhdistää keskikokoisten alipaineistajien parhaat ominaisuudet nyt yhteen pakettiin tuoden samalla mukanaan merkittäviä parannuksia aiempaan.

Aiempien keskikokoisten ns. ”flat” alipaineistajien ongelma on useimmiten ollut prosessi-ilmamäärän tuottaminen kohtuullisen isolla yhdellä siivella, mutta kuitenkin alahaisella moottoriteholla ja alhaisella kierrosluvulla. Ongelmaksi on usein muodostunut heikko vastapaineen kesto jo pelkästään HEPA suodattimen muodostaman vastuksen vuoksi. Toisin sanoen laitteet ovat kestäneet huonosti pölykuormaa, työtä joka niiden tehtävä varsinaisesti on! Strong 1400 Lite käyttää kahta korkeanopeuksista ja voimakkaasti vääntävää moottoria rinnakkain, ja tarjoaa myös samalla moottoritehon säätömahdiollisuuden. Laite on erittäin kevyt kuljettaa ja käsitellä, mutta samlla ilmamäärä ja vastapaineen kesto ovat poikkeuksellisen korkeat.

Strong Lite 1400 on samalla myös laastipölynpoistaja!

Emme keksineet pyörää uudelleen, vaan herätimme vain henkiin jo yli kymmenen vuotta sitten markkinoille tuodun laastipölykauluksen. Kymmenen vuotta sitten laastin sekoituksen pölykaulukset olivat hieman aikaansa edellä, mutta tänä päivänä pölyntorjunnan yleistyessä myös laastinsekoituksessa syntyvän pölyn haitat tiedostetaan paremmin.

Laastinsekoituksessa syntyvä pöly on yksi tyypillisimmistä vitsauksista alalla. Strong Lite on paitsi erinoimainen keskikokoluokan alipaineistaja ja ilmanpuhdistaja, siihen on integroitu myös pölysiipien pistoyhdeliitäntä. Näin muutamissa sekunneissa laite muuttuu normaalista ilmanpuhdistuskäytöstä laastin sekoituksen pölynpoistajaksi, jonka edessä laasti voidaan sekoittaa ilman riskiä pölyn leviämisestä ilmaan. Strong Lite 1400 parantaa aiemmin käytettyihin tekniikoihin nähden erityisesti suodatusta, sillä monet aiemmin käytetyt laitteet ovat varusteltu ilman HEPA H13 luokan suodatustehoa, jolloin terveydelle haitallisimmat kuidut kuten kvartsipöly läpäisee suodatuksen ja tuottaa työ- ja ympäristöterveysriskin. Strong Lite 1400 laitteessa on HEPA H13 suodatuksen ohella myös lisävirtapistoke esimerkiksi sekoittajan virtakytkentään helpottaen työmaakäyttöä huomattavasti.

Strong Lite 1400 voidaan käyttää Strong tuoteperheestä jo aiemmin tuttuja suodatinratkaisuja vähentäen asiakkailta erilaisten suodattimien varastointitarvetta.

 

TEKNISET TIEDOT Strong Lite 1400
Jännite 230V, 1-vaihe, 50 Hz
Koko (PxLxK) 540 x 650 x 730 x mm
Paino 33,5 kg (HEPA-suodattimella)
Teho 556 W (2x278W)
Portaaton tehonsäätö Kyllä
Lisävirtapistoke Kyllä, 230V / 50 Hz
Suodatusluokka: karkeasuodatin EU3/G3 – EU5/G5
Suodatusluokka: mikrosuodatin HEPA H14 laatikkosuodatin
Suodatinpuhdistuksen/vaihdon merkkivalo Kyllä
Käyttötuntimittari Kyllä
Lisävarusteet Aktiivihiilisuodatin, Laastipölysiivekkeet
Poistoilma-aukon letkuyhteen koko Ø 315 mm
Maksimi-ilmamäärä suodattimin >2200 m3/h
Laskennassa käytettävä ilmamäärä 1400-1600 m3/h
Äänitaso 48 dB