Turbiini T2- portaaton säätö


Corroventa

(HUOM! Laitteen aiempi mallimerkintä T2ES)

Corroventan äänieristetty T2 imu- / puhallusturbiini mullistaa kokonaan turbiinikuivauksen ajatusmaailman.

Perinteisesti sivukanavamoottorein rakennetut turbiinit ovat erittäin painavia, hankalia liikuttaa, runsaasti energiaa kuluttavia sekä omaavat ongelman korkean virtapiikin osalta, sekä laitteissa joissa ei vastapainetta voida tarkastella myös ylilämpenemisongelmia. T2 muuttaa kaikki edellä mainitut seikat loistavien ainutlaastuisten patentoitujen innovaatioiden johdosta.

Laitteen paino on vain noin puolet perinteisiin vastaavan tehoisiin turbiinilaitteisiin verrattuna. Laitteen energiankulutus on perinteistä pienempi, ja laitteen portaattoman tehonsäädön johdosta voidaan kohteissa laitteen teho säätää aina optimaaliseksi, jolloin energiaa säästetään merkittävästi. Portaaton tehonsäätö poistaa myös laitekäynnistysten virtapiikkiongelman, ja laitteiden asennus sekä käynnistys ja käyttö ovat huomattavasti helpompaa. Laitteen fyysinen koko on myös perinteisiä turbiineja merkittävästi pienempi innovatiivisten moottoriratkaisujen johdosta, ilmanpaine- ja ilmamäärätehoja heikentämättä. Laite on tarkoitettu ammattikäyttöön jossa se tarjoaa entistä monipuolisemmat, ergonomisemmat ja energiataloudellisemmat käyttömahdollisuudet. Laitteen virtajohdossa oleva magneetti mahdollistaa virtajohdon helpon kiinnittämisen kuljetuksien ajaksi. Laitteen kantamista varten kantosivun yläreuna on valmistettu kumista, jolloin kantaminen on helppoa, eikä laite ”hakkaa” jalkaa vasten.

T2 tarjoaa myös täysin uudenlaisen innovaation, jossa laite tarkkailee moottorinsa lämpötilaa, ja esimerkiksi kohteissa joissa vastapaine ilmakanavassa on liian korkea ja moottorilämpötila nousee, laskee laite automaattisesti moottorin kierrostehoja optimaaliselle tasolle. Toisin sanoen ongelmat laitteiden sammumisesta työmailla voidaan välttää, koska laite automaattisesti säätää tehojaan tasolle jossa se pystyy ilmaa liikuttamaan. Esimerkiksi erittäin märässä eristetilassa ilman liikkuminen kuivauksen alkuvaiheessa on usein heikkoa, ja vastapaine korkea. T2 voidaan kuitenkin käynnistää aina tarvittaessa täysiteholla, jolloin moottorilämpötilan noustessa laite automaattisesti laskee kierroslukuja, ja taas vastaavasti kuivauksen edetessä ja ilman alkeassa liikkua rakenteissa paremmin, laite automaattisesti myös nostaa kierroksia mahdollisuuksien mukaan aina täyskierroksille asti.

TEKNISET TIEDOT
Ilmamäärä 180 m3/h (portaaton säätö)
Paine 260 mbar (portaaton säätö)
Äänitaso 48 dB(A) (täysteholla) *
Teho 750W(täysteho,nimellis.1,3kW)
Liitäntä 230 V / 50 Hz
Paino 15 kg
Koko (PxLxK) 440 x 295 x 300 mm

* Asennustapa ja -paikka vaikuttavat äänitasoon